Üzlet
Brazil – Daterra Full Bloom Espresso
Natural feldolgozású Brazil speciality szemes kávé klasszikus, de mégis gyümölcsös ízjegyekkel, espressohoz pörkölve.
Pörkölő: Impresso
A történet
A Patrocínió városa mellett fekvő Daterra farm a legrégebbi kávé ültetvény a brazíliai Cerrado régióban. A diverz fekvés és mikroklíma, a kedvező szél, a talaj és a napsütéses órák száma kiváltképp kedvező az Arabika cserjéknek, ennek köszönhetően a farm az ország legjobb kávétermő területei közé tartozik. Nem véletlen az innen származó kávék komplexitása és tisztasága. A brazil jegyektől eltérően, a farm kávéi gyakran kellemes, virágos, enyhén citrusos ízjegyekkel rendelkeznek. A farm sikerét mutatja, hogy kávészakértők és barista világbajnokok gyakran keresik fel, és együtt innovatív eljárásokat dolgoznak ki, valamint új micro-lot ültetvényeket létesítenek kivételes kávéknak. Ez az elegáns és kifinomult kávé útját a szüreti idény csúcsán kezdi meg útját, épp amikor a kávécseresznyék belsejét mézszerű, édes, sűrű folyadék tölti meg. A szemek a cserjén kezdenek el száradni, majd a patiokra szállítják, ahol egészen addig száradnak, amíg ez a mézes aszú egészen fel nem szívódott. Végül a folyamat a szárító gépben zárul, így biztosítva a stabil nedvességtartalmat. Édes, érett gyümölcsös ramokák és csonthéjas gyümölcsök egzotikus ízei jellemzik leginkább, melyek mellett áfonya és szilva jegyei emelkednek ki. Lédús gyümölcsössége a kifinomult borokra emlékeztet.
Az alkotók szerint…
Daterra a meglepetések farmja Brazíliában, indulás óta megtalálható valamelyik tételük a kínálatunkban. A kávét csak espressora pörköljük, hiszen itt jön ki igazán karaktere: a friss vaníliás-kakaóscsiga aromái köszönnek vissza ízében, megfűszerezve egy kis mandarinos savassággal.
Az Impresso espresso receptje
Víz hőmérséklet: 92 C°
Arány: 1:1.65
Bemenő: 18 gramm
Kijövő: 30 gramm
Extrakciós idő: 30 mp
Az alkotók
Három személy, három külön út a kávé felé, de mégis ami közös: a maximalizmus. Az Impresso célja, hogy a szakma elismerésésének megnyerése mellett megteremtsék a tökéletes otthoni kávézáshoz szükséges feltételeket konzisztens minőséggel és folyamatos szezonális megújulásokkal.
Kipróbálnád?
Szeretnéd kipróbálni az adott tételt? Jó lenne egy kis referencia a végeredményhez? Megkósolnád vásárlás előtt?
Semmi gond, ugyanis minden partnerünknél összegyűjtöttük melyik kávézóban találkozhatsz termékeikkel!
Elmerülnél a kávéban?
Rövid kávé rovatunkban röviden és lényegretörően összeszedtünk mindent, amit a kávézásról tudnod kell!
Rendelési információk
Friss pörkölést kapok?
Partnereinkkel minden tétel ajánlott fogyasztási és frissességi idejéről megállapodunk, melyet tiszteletben tartunk és garantálunk. Biztos lehet benne, hogy a kiszállított tételek a pörkölők által javasolt időtartamon belül, frissen kerülnek kiszállításra. Amennyiben a pörkölők által javasolt időtartam kezd közeledni, az adott terméket ellátjuk a Ments meg! címkével és a pörkölés pontos időpontjával.
Milyen hamar kapom meg a rendelésem?
Amennyiben a rendelésed termékeinek oldalán „Elérhető” készletinformáció van, úgy a 17:00-ig beérkezett rendelést már másnap a kezeidben tarthatod. Minden más esetben a terméket rendelésre pörkölik partnereink, vagy egy korábbi, de még nem beszállított batch szállítását várjuk. Ez általában 3-5 munkanap átfutási időt jelent.
Hogyan kaphatom meg a rendelésem?
A megrendelésed lehetőséged van házhoz, vagy csomagpontra szállítással kérni. A szállítást a fuvar.hu és az MPL végzi, a csomag feladását követő munkanapi kézbesítéssel.
Milyen szállítási költségekkel számolhatok?
A házhoz szállítás költsége 1450Ft, míg a csomagpontos szállításé 1150Ft, 10.000Ft felett pedig átvállaljuk a szállítási díjat.
Van lehetőség személyes átvételre?
A személyes átvételre egyelőre nincs lehetőség, de dolgozunk rajta, hogy minél hamarabb elhozzuk számotokra ezt a lehetőséget.
Tömeg | 0,25 g |
---|---|
Méretek | 10 × 3 × 20 cm |
Mennyiség | 250g, 1000g |
Pörkölő | |
Pörkölő ország | |
Ízjegyek | |
Származás | |
Régió | |
Variáns | |
Magasság | |
Feldolgozás | |
Elkészítés módja | |
Típus | |
Ízkategória | Klasszikus |