Barion Pixel

Type and press Enter.

INGYENES kiszállítás már 10.000Ft felett!

Kávé víz

A KÁVÉ ÉS A VÍZ

A kávé  80-90%-át  víz alkotja, így a második legfontosabb összetevője egy jó kávénak a víz. Akár milyen különleges kávébabból, bármely profi gépen is próbálunk meg kávét főzni, ha a víz összetétele nem megfelelő, az eredmény nem lesz kielégítő. Amennyiben olyan vízzel főzünk kávét, melynek só összetétele, ph-ja ideális a kávébabban lévő anyagok kioldásához, egy harmonikus íz összetételű, finom kávét tudunk készíteni. A Fecoter egy idális összetételű víz kávé készítéshez.


A FECOTER KÁVÉVÍZ ELŐNYEI

Folyamatos minőséget biztosít
így minden körülmény között, ugyanazon fajta kávébabból ugyanolyan minőségű kávét tudsz készíteni.

A kávé élvezeti értékét adó aromákat
kiegyensúlyozott és harmonikus arányban hozza ki a kávéból.

A Fecoterrel főzött kávé íze kiegyenlített, és harmonikus.

A kávégép kevésbé vízkövesedik, kevesebb karbantartást igényel.

Ez az a víz, ami kihozza a legjobb ízvilágot a kávébabból.


HOGYAN KÉSZÜL?


A Fecoter kávévíz megalkotása során egyedileg kidolgozott kémiai módszerek segítségével feltérképeztük a vizekben előforduló kémiai elemek kávé ízére gyakorolt hatását. Nanotechnológia eljárások és keresztpróbák segítségével kialakítottunk egy adatbázist, hogy melyik kémiai ellem milyen hatással van a kávé extració folyamatára.

A lehető legjobb eredmény érdekében a kávévíz összetételét különböző kávéfajtákhoz és pörkölési módokhoz optimalizáltuk. A pörkölt kávé aroma anyagainak kioldódása, az oldatban megjelenő aroma anyagok összetétele számos vízkémiai és fizikai paraméter együttes hatásának eredménye. Az extrakció eredményeként kapott kávéital ízvilágára többek között a felhasznált víz hidrogén-ion koncentrációja,  pufferkapacitása, a benne lévő ionok mennyisége és minősége, ezen keresztül a vezetőképesség és az ionerősség is hatással van. Ezek a paraméterek, valamint az extrakció során lejátszódó ioncsere folyamatok befolyásolják a különféle ízanyagok fizikai és kémiai oldhatóságát, valamint azok kioldódásának arányát.

A Fecoter kávévíz készítése során az alapanyagként használt kiváló minőségű ivóvizet speciális módszerekkel megtisztítjuk és kezeljük a megfelelő eredmény elérése céljából. A tisztítást saját fejlesztésű, egyedi építésű, nyolclépcsős víztisztító rendszer segítségével hajtjuk végre, amelynek során a vízből eltávolítjuk a kávé ízét kedvezőtlenül befolyásoló anyagokat. Az így kapott, standardizált víz további kezelése során kizárólag természetes eredetű ásványi anyagok és gázok hozzáadásával beállítjuk az oldatba kerülő aroma anyagok optimális összetételének biztosításához szükséges hidrogén-ion koncentrációt, pufferkapacitást, a különböző töltésű és anyagi minőségű kationok és anionok koncentrációit. Az így kapott víz minőségét műszeres vizsgálatokkal (UV/VIS spektrofotometria, elektrokémiai mérések) ellenőrizzük. A kész kávévizet a palackozás folyamata alatt sterilizáljuk.


MIT ADHAT HOZZÁ A VÍZ?

Ezt a minőségingadozást a legegyszerűbb összetevő, a víz okozza.

A presso kávé készítése során az őrleményen átpréselt víznek mind a hőmérséklete mind az alkalmazott nyomás meghatározott mértékű kell legyen. Ezen folyamat során közel 1000 különböző szerves és szervetlen vegyület mosódik ki, melyek a kávé ízéért és élénkítő hatásáért felelősek.

Amennyiben teljesen tiszta, oldott sókat nem tartalmazó vizet használunk a kávékészítés során, úgy bizonyos vegyületek a kávéban maradnak, így és a kapott eredmény messze elmarad az elvárttól.

A tökéletes kávé elkészítéséhez a víznek tartalmaznia kell sókat, melyek következőféleképpen befolyásolják a készítendő kávé ízét. Magukban a sók is megváltoztatják a víz ízét, és természetesen kész kávé ízét is. Az vízben oldott sók az ion erősség által és az ioncsere miatt megváltoztatják a kávébabból kioldható vegyületek számát, és mennyiségét is, így befolyásolván a végeredményt. Ha a kávé készítéshez használt víz tartalmaz bizonyos elemeket és azok ionjait, mint pl. a klór, akkor az nagyon káros irányba viheti a kávé ízét a fent már említett ion erősség és az ion csere folyamatok során.


A FRISS ÉS TISZTA VÍZ

Azért, mert ez az a VÍZ amelyet a természetes ásványi sók ideális összetétele inspirált, lehetővé téve a mindennapi kávé készítés során azt, hogy a kávébabban található ízanyagok minden aromája maximális mennyiségben kinyerhetőek legyen folyamatos és állandó ízélményt nyújtva minden kávérajongó számára.


TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐK

A Fecoter kávévíz készítése folyamán csak olyan sókat kerülnek felhasználásra, amelyek a Földön természetes formában megtalálhatók. A Fecoter különösen ügyel arra, hogy lehetőleg minden megvásárolt alapanyag esetében a beszállítók a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkezzenek és a gyártás során is céljuk az abszolút önellátás és a lehető legkisebb ökológiai lábnyom.

forrás: fecoter.hu

Megnézem a vizeket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!