Üzlet
Rwanda – Nzahaha Espresso
A történet
A Nyungwe Nemzeti Park határán, a Bugarama völgyben fekvő Nzahaha mosóállomás nagyjából 1200 farmer cseresznyéit gyűjti egybe és dolgozza fel. Az állomást 2007-ben építették, és nagyjából 300 km-re fekszik a fővárostól, Kigalitól. Bugarama és környékének homokos, agyagos talaja remek vízelvezető képességének hála, remek talaja a kávétermesztésnek. Az agyagtalaj emellett tápanyagban rendkívül gazdag, így a vulkanikus talaj mellett az egyik legmegfelelőbb. Minden cseresznyét szelektíven válogatnak a kézi szüretek során, majd a mosóállomásra szállítják. Átvétel után Nzahaha alkalmazottai újra alaposan átválogatják, így a sérült vagy defektes szemek kevesebb eséllyel kerülnek a folyamatba. A leválogatást követően a szárító asztalokra terítik, és naponta átforgaják az egyenletes száradás érdekében. Miután a cherry 25-35 nap alatt kiszáradt, egy újabb válogatáson esik át – itt az alacsony sűrűségű, formátlan és törött szemeket keresik kimondottan. A cél, hogy a folyamat végére csak a minőségi szemek maradjanak.
Az alkotók szerint…
Mindeddig leginkább mosott tételeket kóstolhattuk Rwanda területéről, azonban ez a natural kávé komplexitásával és sokoldalúságával megnyert minket a cupping soron: édes, sűrű, fűszeres karaktere nem a megszokott bogyós gyümölcsös, citrusos savassággal társul, hanem számunkra meglepő módon almás, körtés jegyek jellemzik.
Az Impresso espresso receptje
Víz hőmérséklet: 93 C°
Arány: 1:2.35
Bemenő: 17 gramm
Kijövő: 40 gramm
Extrakciós idő: 26-27 mp

Az alkotók
Három személy, három külön út a kávé felé, de mégis ami közös: a maximalizmus. Az Impresso célja, hogy a szakma elismerésésének megnyerése mellett megteremtsék a tökéletes otthoni kávézáshoz szükséges feltételeket konzisztens minőséggel és folyamatos szezonális megújulásokkal.
Kipróbálnád?
Szeretnéd kipróbálni az adott tételt? Jó lenne egy kis referencia a végeredményhez? Megkósolnád vásárlás előtt?
Semmi gond, ugyanis minden partnerünknél összegyűjtöttük melyik kávézóban találkozhatsz termékeikkel!
Elmerülnél a kávéban?
Rövid kávé rovatunkban röviden és lényegretörően összeszedtünk mindent, amit a kávézásról tudnod kell!
Rendelési információk
Friss pörkölést kapok?
Partnereinkkel minden tétel ajánlott fogyasztási és frissességi idejéről megállapodunk, melyet tiszteletben tartunk és garantálunk. Biztos lehet benne, hogy a kiszállított tételek a pörkölők által javasolt időtartamon belül, frissen kerülnek kiszállításra. Amennyiben a pörkölők által javasolt időtartam kezd közeledni, az adott terméket ellátjuk a Ments meg! címkével és a pörkölés pontos időpontjával.
Milyen hamar kapom meg a rendelésem?
Amennyiben a rendelésed termékeinek oldalán “Elérhető” készletinformáció van, úgy a 17:00-ig beérkezett rendelést már másnap a kezeidben tarthatod. Minden más esetben a terméket rendelésre pörkölik partnereink, vagy egy korábbi, de még nem beszállított batch szállítását várjuk. Ez általában 3-5 munkanap átfutási időt jelent.
Hogyan kaphatom meg a rendelésem?
A megrendelésed lehetőséged van házhoz, vagy csomagpontra szállítással kérni. A szállítást a fuvar.hu és az MPL végzi, a csomag feladását követő munkanapi kézbesítéssel.
Milyen szállítási költségekkel számolhatok?
A házhoz szállítás költsége 1450Ft, míg a csomagpontos szállításé 1150Ft, 10.000Ft felett pedig átvállaljuk a szállítási díjat.
Van lehetőség személyes átvételre?
A személyes átvételre egyelőre nincs lehetőség, de dolgozunk rajta, hogy minél hamarabb elhozzuk számotokra ezt a lehetőséget.
Tömeg | 0,25 g |
---|---|
Méretek | 10 × 3 × 20 cm |
Mennyiség | 250g, 1000g |
Pörkölő | |
Pörkölő ország | |
Ízjegyek | |
Származás | |
Régió | |
Variáns | |
Magasság | |
Feldolgozás | |
Elkészítés módja | |
Típus | |
Ízkategória | Édes |