Üzlet
El Salvador – El Mirador OMNI
4090 Ft – 6390 Ft
Sárgabarack, kakaóbab, eper és mangó ízjegyekkel bíró el salvador-i specialty szemes kávé OMNI pörköléssel, száraz eljárással feldolgozva.
Pörkölő: CrackerJack
El Cipres Estate
Az El Cipres birtok Picacho vulkán északi lejtőin, a Bálsamo-Quezaltepec kávétermesztési régióban, Nejapa településen, San Salvador megyében található. A birtok 1880 óta van a család tulajdonában, miután Dr. Emilio Alvarez Lalinde megvásárolta, amikor a család Kolumbiából El Salvadorba vándorolt, magával hozva őseik kávétermesztési tudását. A birtokot jelenleg az Alvares Gallardo család vezeti, akik 1992-ben vették át a birtokot, és új szenvedélyt és elkötelezettséget hoztak a farmra, keményen dolgozva az RFA minősítés megszerzésén, valamint a birtok minden szempontból történő fejlesztésén.
A birtok 90 hektár kávétermő területből és 5 hektár természetes erdőből áll, amely lehetővé teszi az élővilág sokszínűségének virágzását. A farm 1070 méteres magasságban kezdődik, és egy hosszú, vékony sávként 1800 méteres magasságig emelkedik, évente 3000 zsák kávét termelve. A birtok újra bevezette az agobia vágásának és termesztésének régi gyakorlatát, amely jelentősen hozzájárult a terméshozam javulásához. A fákat meghajlítják és a földhöz kötik, hogy a termés folyamatosan termeljen, miközben az új hajtások függőlegesen nőnek.
Az El Cipres birtokon erős a családi és szociális szemlélet, mivel a család keményen dolgozik azon, hogy minden dolgozóval tisztelettel és méltósággal bánjanak. A gazdaságban állandó személyzet él, akiknek az élelmezését egész évben támogatják. A házakban új, hatékony, füstcsökkentett főzőtűzhelyeket is felszereltek, és a szennyvíz szűrésére vulkáni köveket használnak, hogy csökkentsék a talajba jutó szennyező anyagok mennyiségét. A szüreti szezonban a dolgozók minden nap étkezést és kávét is kapnak, hogy elősegítsék a dolgozók egészségét.
El Mirador – Vörös cseresznye
Az El Borbollon malomban idén a gazdaság legjobb részeiről kiválasztott érett cseresznyéből készítettek egy natúr tételt. A cseresznyét a gazdaságból szállítják, ahol aztán áztatják majd szétválogatják, hogy csak érett cseresznyét használjanak fel e tételek előállításához. Miután a cseresznye elkészült, általában késő délután szállítják a teraszra, hogy az erős délutáni napsütés okozta “hősokk” nélkül veszítse el a kezdeti nedvességet. Ezután 48 órán át hagyják ülepedni, és nem gereblyézik, hogy a cseresznye héja ne sérüljön meg, amíg puha. A kávét 45 percenként – 1 óránként megforgatják a teraszon, amíg el nem éri a 11%-os nedvességtartalmat. A teraszon történő szárítás általában 10-14 napig tart. Itt aztán 30 napig hagyják pihenni zsákokban, hogy a grain pro-ban ülepedjen, mielőtt a kávé héjazásra kerül, és szállításra kész.
A CrackerJack espresso receptje
Víz hőmérséklet: 94 C°
Arány: 2.57:6
Bemenő: 18-18,5 gramm
Kijövő: 42-44 gramm
Extrakciós idő: 27-29 mp
Filter recept ajánlás
Víz hőmérséklet: 94 C°
Bemenő: 18 gramm
Kijövő: 305 gramm
Extrakciós idő: ~3:30
Felöntés: 55g blooming – 70g – 90g – 90g

Az alkotók
A CrackerJack elhatározta, hogy minőségükkel és megjelenésükkel emelik Pécs és az ország gasztronómiai színvonalát. Küldetésüknek tekintik, hogy minden tételből kihozzák a maximumot, így nyújtva a legjobbat az otthoni fogyasztók számára is. Olvasd el, ismerd meg a CrackerJack történetét!
Kipróbálnád?
Szeretnéd kipróbálni az adott tételt? Jó lenne egy kis referencia a végeredményhez? Megkósolnád vásárlás előtt?
Semmi gond, ugyanis minden partnerünknél összegyűjtöttük melyik kávézóban találkozhatsz termékeikkel!
Elmerülnél a kávéban?
Rövid kávé rovatunkban röviden és lényegretörően összeszedtünk mindent, amit a kávézásról tudnod kell!
Rendelési információk
Friss pörkölést kapok?
Partnereinkkel minden tétel ajánlott fogyasztási és frissességi idejéről megállapodunk, melyet tiszteletben tartunk és garantálunk. Biztos lehet benne, hogy a kiszállított tételek a pörkölők által javasolt időtartamon belül, frissen kerülnek kiszállításra. Amennyiben a pörkölők által javasolt időtartam kezd közeledni, az adott terméket ellátjuk a Ments meg! címkével és a pörkölés pontos időpontjával.
Milyen hamar kapom meg a rendelésem?
Amennyiben a rendelésed termékeinek oldalán “Elérhető” készletinformáció van, úgy a 17:00-ig beérkezett rendelést már másnap a kezeidben tarthatod. Minden más esetben a terméket rendelésre pörkölik partnereink, vagy egy korábbi, de még nem beszállított batch szállítását várjuk. Ez általában 3-5 munkanap átfutási időt jelent.
Hogyan kaphatom meg a rendelésem?
A megrendelésed lehetőséged van házhoz, vagy csomagpontra szállítással kérni. A szállítást a fuvar.hu és az MPL végzi, a csomag feladását követő munkanapi kézbesítéssel.
Milyen szállítási költségekkel számolhatok?
A házhoz szállítás költsége 1450Ft, míg a csomagpontos szállításé 1150Ft, 10.000Ft felett pedig átvállaljuk a szállítási díjat.
Van lehetőség személyes átvételre?
A személyes átvételre egyelőre nincs lehetőség, de dolgozunk rajta, hogy minél hamarabb elhozzuk számotokra ezt a lehetőséget.
Tömeg | 0,20 g |
---|---|
Méretek | 10 × 3 × 20 cm |
Mennyiség | 200g |
Pörkölő | |
Pörkölő ország | |
Ízjegyek | |
Származás | |
Régió | |
Magasság | |
Variáns | |
Feldolgozás | |
Elkészítés módja | |
Típus | |
Ízkategória | Édes |