Üzlet
Ruanda – Gatare 533 OMNI
Florális, kékszőlő, áfonya és kesudió ízjegyekkel rendelkező, száraz feldolgozással készült espresszohoz és filterhez pörkölt ruandai szemes kávé.
Pörkölő: CrackerJack
A történet
Ruanda ideális kávétermesztési feltételekkel van megáldva: nagy tengerszint feletti magasság, rendszeres csapadék, jó szerves szerkezetű vulkanikus talajok és bőséges Bourbon. A ruandai kávé túlnyomó többségét kisbirtokosok termesztik, akiknek száma mintegy félmillióra tehető, és akiknek a földterülete gyakran nem sokkal nagyobb, mint egy hektár családonként. Az ország legtöbb részén termesztenek kávét, különösen nagy koncentrációban a Kivu-tó mentén és a déli tartományban. A ruandai kisbirtokosok szövetkezetekbe tömörülnek, és a központosított nedves malmok – vagy helyi nevükön mosóállomások – szolgáltatásait veszik igénybe. A virágzás szeptember és október között zajlik, a betakarítás pedig márciustól júliusig, a szállítás pedig augusztustól decemberig tart. A Gatare az ország egyik legrégebbi mosóállomása, amely 2003 óta működik. A Gatare már régóta hírnevet szerzett, mivel az első olyan állomások között volt, amelyek exportra szánt, nagyon jó minőségű kávét dolgoztak fel Nyamasheke körzetben. A nyugati tartományban található állomást kávéfákkal borított dombok veszik körül. Gatare többször is részt vett a Cup Of Excellence versenyen, és mindig a magas pontszámú tételek között végzett, beleértve a győzteseket és a döntősöket is. Az állomás nagyon nagy kapacitással rendelkezik, egy 3 tonna/órás McKinnon tárcsás pépesítőt, mosócsatornákat, száraz erjesztő tartályokat és áztatótartályokat üzemeltet, és ebben a szezonban több mint 1000 tonna cseresznyét dolgozott fel.
A CrackerJack espresso receptje
Víz hőmérséklet: 94 C°
Arány: 2.57:6
Bemenő: 18-18,5 gramm
Kijövő: 42-44 gramm
Extrakciós idő: 27-29 mp
Filter recept ajánlás
Víz hőmérséklet: 94 C°
Bemenő: 18 gramm
Kijövő: 305 gramm
Extrakciós idő: ~3:30
Felöntés: 55g blooming – 70g – 90g – 90g

Az alkotók
A CrackerJack elhatározta, hogy minőségükkel és megjelenésükkel emelik Pécs és az ország gasztronómiai színvonalát. Küldetésüknek tekintik, hogy minden tételből kihozzák a maximumot, így nyújtva a legjobbat az otthoni fogyasztók számára is. Olvasd el, ismerd meg a CrackerJack történetét!
Kipróbálnád?
Szeretnéd kipróbálni az adott tételt? Jó lenne egy kis referencia a végeredményhez? Megkósolnád vásárlás előtt?
Semmi gond, ugyanis minden partnerünknél összegyűjtöttük melyik kávézóban találkozhatsz termékeikkel!
Elmerülnél a kávéban?
Rövid kávé rovatunkban röviden és lényegretörően összeszedtünk mindent, amit a kávézásról tudnod kell!
Rendelési információk
Friss pörkölést kapok?
Partnereinkkel minden tétel ajánlott fogyasztási és frissességi idejéről megállapodunk, melyet tiszteletben tartunk és garantálunk. Biztos lehet benne, hogy a kiszállított tételek a pörkölők által javasolt időtartamon belül, frissen kerülnek kiszállításra. Amennyiben a pörkölők által javasolt időtartam kezd közeledni, az adott terméket ellátjuk a Ments meg! címkével és a pörkölés pontos időpontjával.
Milyen hamar kapom meg a rendelésem?
Amennyiben a rendelésed termékeinek oldalán “Elérhető” készletinformáció van, úgy a 17:00-ig beérkezett rendelést már másnap a kezeidben tarthatod. Minden más esetben a terméket rendelésre pörkölik partnereink, vagy egy korábbi, de még nem beszállított batch szállítását várjuk. Ez általában 3-5 munkanap átfutási időt jelent.
Hogyan kaphatom meg a rendelésem?
A megrendelésed lehetőséged van házhoz, vagy csomagpontra szállítással kérni. A szállítást a fuvar.hu és az MPL végzi, a csomag feladását követő munkanapi kézbesítéssel.
Milyen szállítási költségekkel számolhatok?
A házhoz szállítás költsége 1450Ft, míg a csomagpontos szállításé 1150Ft, 10.000Ft felett pedig átvállaljuk a szállítási díjat.
Van lehetőség személyes átvételre?
A személyes átvételre egyelőre nincs lehetőség, de dolgozunk rajta, hogy minél hamarabb elhozzuk számotokra ezt a lehetőséget.
Tömeg | 0,25 g |
---|---|
Méretek | 10 × 3 × 20 cm |
Mennyiség | 200g, 1000g |
Pörkölő | |
Pörkölő ország | |
Ízjegyek | |
Származás | |
Régió | |
Magasság | |
Feldolgozás | |
Elkészítés módja | |
Típus | |
Ízkategória | Édes |