Üzlet
Honduras – Carlos Alfredo Estevez OMNI
Erdei gyümölcsös és konyakmeggyes ízvilágot rejtő, száraz feldolgozással készült OMNI pörkölésű hondurasi szemes kávé
Pörkölő: CrackerJack
A történet
Carlos Alfredo Estevez második generációs kávétermelő Copan, Corquin körzetében. Carlos szülei életük során különböző növényeket termesztettek, a cukornádtól a dohányig, meglovagolva az áringadozások hullámait, míg végül a kávétermesztés mellett döntöttek, ami az ő generációjuk számára meglehetősen jövedelmező volt. Carlos és testvérei örökölték a kis földjüket, és folytatták a kávétermesztést, egészen a közelmúltig, amikor a testvére uborkatermesztésre váltott. Carlos néhány évvel ezelőtt elvesztette a földjét, mivel az nem hozott pénzt, és csak adósságot okozott a családnak. Carlos képzett agronómus, és az Arucónál kezdett el dolgozni, mint technikus, aki a gazdákat látogatja, és képzéseket tart a gazdaságok irányításáról. Négy évvel ezelőtt, amikor a Falcon elindította a minőségjavító projektet Hondurasban, Carlos-t kinevezték a mikrolot-ok és a specialty kávék vezetőjének. Ennek során megismerkedett a kávé minőségének minden aspektusával, a növénytáplálástól kezdve az innovatív fermentációs és szárítási módszerekig, mindezt annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki a térségben termelt kávéból. A mikrolot projekt sikerét látva Carlos úgy döntött, hogy új földet vásárol, és újra kávétermesztésbe kezd. A terület magasabb fekvésű területein talált földet, mindegyiket 1450 méter fölött, ahol a kávé minősége magasabb. Carlos caturrát, lempirát, parainemát és Ihcafe 90-et termeszt, amelynek egy részét nemrégiben ültette el, más részét pedig már termesztette, amikor a földet megvásárolta. A farm neve El Supte. A termelők a FOB-ár 70%-át kapják a mikro tételekért. Az ML-ek feldolgozása az Aruco malomban történik, hogy központosítsák a folyamatot, és nagyobb ellenőrzést gyakoroljanak a folyamat felett, hogy következetes eljárásokat hozzanak létre, de a termelőt terhelő kockázatot is csökkentsék. A malom 800 masl magasságban van, ami szárazabb és stabilabb klímát biztosít a kávé szárításához, mint a farmokon, ahol az időjárás kevésbé kiszámítható.A kávét a malomba szállítják, ahol felmérik a cseresznyét (Brix-érték), és a helytől és a termelő eddigi tevékenységétől függően döntenek a kávé feldolgozásáról. A cseresznyét megtisztítják és megmossák, majd lebegtetik, hogy eltávolítsák az éretlen kávét. A kávét ezután az ágyakra szállítják, ahol 20-30 napig szárítják, attól függően, hogy hol fordul óránként.
A CrackerJack espresso receptje
Víz hőmérséklet: 94 C°
Arány: 2.57:6
Bemenő: 18-18,5 gramm
Kijövő: 42-44 gramm
Extrakciós idő: 27-29 mp
Filter recept ajánlás
Víz hőmérséklet: 94 C°
Bemenő: 18 gramm
Kijövő: 305 gramm
Extrakciós idő: ~3:30
Felöntés: 55g blooming – 70g – 90g – 90g

Az alkotók
A CrackerJack elhatározta, hogy minőségükkel és megjelenésükkel emelik Pécs és az ország gasztronómiai színvonalát. Küldetésüknek tekintik, hogy minden tételből kihozzák a maximumot, így nyújtva a legjobbat az otthoni fogyasztók számára is. Olvasd el, ismerd meg a CrackerJack történetét!
Kipróbálnád?
Szeretnéd kipróbálni az adott tételt? Jó lenne egy kis referencia a végeredményhez? Megkósolnád vásárlás előtt?
Semmi gond, ugyanis minden partnerünknél összegyűjtöttük melyik kávézóban találkozhatsz termékeikkel!
Elmerülnél a kávéban?
Rövid kávé rovatunkban röviden és lényegretörően összeszedtünk mindent, amit a kávézásról tudnod kell!
Rendelési információk
Friss pörkölést kapok?
Partnereinkkel minden tétel ajánlott fogyasztási és frissességi idejéről megállapodunk, melyet tiszteletben tartunk és garantálunk. Biztos lehet benne, hogy a kiszállított tételek a pörkölők által javasolt időtartamon belül, frissen kerülnek kiszállításra. Amennyiben a pörkölők által javasolt időtartam kezd közeledni, az adott terméket ellátjuk a Ments meg! címkével és a pörkölés pontos időpontjával.
Milyen hamar kapom meg a rendelésem?
Amennyiben a rendelésed termékeinek oldalán “Elérhető” készletinformáció van, úgy a 17:00-ig beérkezett rendelést már másnap a kezeidben tarthatod. Minden más esetben a terméket rendelésre pörkölik partnereink, vagy egy korábbi, de még nem beszállított batch szállítását várjuk. Ez általában 3-5 munkanap átfutási időt jelent.
Hogyan kaphatom meg a rendelésem?
A megrendelésed lehetőséged van házhoz, vagy csomagpontra szállítással kérni. A szállítást a fuvar.hu és az MPL végzi, a csomag feladását követő munkanapi kézbesítéssel.
Milyen szállítási költségekkel számolhatok?
A házhoz szállítás költsége 1450Ft, míg a csomagpontos szállításé 1150Ft, 10.000Ft felett pedig átvállaljuk a szállítási díjat.
Van lehetőség személyes átvételre?
A személyes átvételre egyelőre nincs lehetőség, de dolgozunk rajta, hogy minél hamarabb elhozzuk számotokra ezt a lehetőséget.
Tömeg | 0,25 g |
---|---|
Méretek | 10 × 3 × 20 cm |
Mennyiség | 200g, 1000g |
Pörkölő | |
Pörkölő ország | |
Ízjegyek | |
Származás | |
Régió | |
Magasság | |
Feldolgozás | |
Elkészítés módja | |
Típus | |
Ízkategória | Savas |