Üzlet
Costa Rica – Squid BÁNYAI ESPRESSO
5490 Ft – 22990 Ft
Espressora pörkölt costa ricai specialty szemes kávé meggy, csipkebogyó és narancs ízjegyekkel, száraz eljárással feldolgozva, egyenesen a Bányai farmról.
Pörkölő: Roastopus
Squid
Igyekszünk minden évben a legkülönlegesebb tételeket bemutatni a Bányai ültetvényről, és ez idén sincs másképp. Ismét egy vibráló, karakteres tételt hoztunk el Nektek, amelynél az anaerob mermelada feldolgozás éppen csak ráerősített az ízjegyekre. Sajnos Bányai Laci bácsi már nincs köztünk, ezzel a tétellel tisztelgünk emléke előtt.
A Dulce Geisha területről szedett Sarchimort anaerob mermelada eljárással dolgozták fel. A válogatott szüretet követően a cseresznyéket forrásvízzel megtisztították, majd „black honey” technikával meghántolták. A gyümölcsöket 200 literes tartályokba tették, a közeg pH-ját borkősavval 3,8-ra állították be és a területről szelektált vadélesztővel oltották be. A hordót árnyékban, 20 °C környékén tárolták és 12 óránként átkeverték, majd 72 óra után átmosták és szárítóágyra tetták, ahol a szárítás 19 napot vett igénybe.
A Mermelada eljárásról A feldolgozás első lépésében egy hántológép (pulper) segítségével különválasztják a kávébabokat az őket kürölvevő gyümölcshústól és héjtól. A hántolás során egy sűrű gyümölcslé távozik a gépből, ami magas cukor (glükóz, fruktóz, és szacharóz), bázisos ásványi anyag, rost, vitamin, szerves sav, enzim, illóolaj, bioflavonoid, fehérje, és még számtalan hasznosanyag tartalommal rendelkezik. Az eljáráss elsődleges célja, hogy minél több értékes ízképző vegyületet megőrizzenek a gyümölcsből, így a korábban melléktermékként kezelt gyümölcslevet is felhasználják. Mivel a gyümölcs betakarításakor a felületén és a levegőben található élesztők és egyéb mikrobák azonnal megkezdik a spontán fermentációt, igyekeznek ezt a véletlenszerűséget irányításuk alá vonni, ezért a gyümölcsöket megtisztítják, majd a kávészemeket a hántoláskor keletkező sűrű gyümölcslébe teszik, ahol annak pH-ját stabilizálják a területről szelektált élesztők számára szükséges tartományban. Ezt követően levegőtől elzártan, 18-20 celsius fokos hőmérsékleten fajtától és céltól függően 24-96 órán keresztül fermentálják. Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy a gyümölcsből a legtöbb ízképző vegyület a kávébabokban maradjon. A kávébabok és a sűrű gyümölcslé keveréke Cserta Péter mérnök szerint úgy néz ki, mint valami lekvár, hát így keresztelték az eljárást „Mermelada”-nak.

Az alkotók
Egy brandnek lelke van, és ezt a Roastopus pontosan tudja. A kávéikba ugyanazt a tökéletességet és precizitást rakják bele, mint amit a zacskók külsején is találhatunk: a legmagasabb minőséget. Könnyen megismerhetitek őket egyedi, változatlan fantázianevű, de mégis változó, főként espresso, de egyre több filter tételeikről, vagy az utolsó részletig kidolgozott csomagolásról,
Elmerülnél a kávéban?
Rövid kávé rovatunkban röviden és lényegretörően összeszedtünk mindent, amit a kávézásról tudnod kell!
Rendelési információk
Friss pörkölést kapok?
Partnereinkkel minden tétel ajánlott fogyasztási és frissességi idejéről megállapodunk, melyet tiszteletben tartunk és garantálunk. Biztos lehet benne, hogy a kiszállított tételek a pörkölők által javasolt időtartamon belül, frissen kerülnek kiszállításra. Amennyiben a pörkölők által javasolt időtartam kezd közeledni, az adott terméket ellátjuk a Ments meg! címkével és a pörkölés pontos időpontjával.
Milyen hamar kapom meg a rendelésem?
Amennyiben a rendelésed termékeinek oldalán “Elérhető” készletinformáció van, úgy a 17:00-ig beérkezett rendelést már másnap a kezeidben tarthatod. Minden más esetben a terméket rendelésre pörkölik partnereink, vagy egy korábbi, de még nem beszállított batch szállítását várjuk. Ez általában 3-5 munkanap átfutási időt jelent.
Hogyan kaphatom meg a rendelésem?
A megrendelésed lehetőséged van házhoz, vagy csomagpontra szállítással kérni. A szállítást a fuvar.hu és az MPL végzi, a csomag feladását követő munkanapi kézbesítéssel.
Milyen szállítási költségekkel számolhatok?
A házhoz szállítás költsége 1450Ft, míg a csomagpontos szállításé 1150Ft, 10.000Ft felett pedig átvállaljuk a szállítási díjat.
Van lehetőség személyes átvételre?
A személyes átvételre egyelőre nincs lehetőség, de dolgozunk rajta, hogy minél hamarabb elhozzuk számotokra ezt a lehetőséget.
Tömeg | 250 g |
---|---|
Méretek | 10 × 3 × 20 cm |
Mennyiség | 250g, 1000g |
Pörkölő | |
Pörkölő ország | |
Ízjegyek | |
Származás | |
Régió | |
Magasság | |
Variáns | |
Feldolgozás | |
Elkészítés módja | |
Típus | |
Ízkategória | Édes |