Üzlet
Belépő karácsonyi kávé ajándékcsomag
3490 Ft
Az espressohoz pörkölt mosott nicaraguai specialty szemes kávé tökéletes választás a klasszikus ízvilág kedvelőinek. Legyen szó automata kávéfőzőről, Szarvasiról, kotyogósról, karos presszó gépről, a nicaraguai tétel tökéletesen megállja a helyét. Ízvilágában klasszikusnak mondható, hangsúlyosabb savakkal és édességgel, háttérbeszorult keserűséggel, nádcukor, citrus és mandula ízjegyekkel.
Pörkölő: CrackerJack
Nem elérhető!
Kiknek ajánljuk?
Belépő espresso dobozunkat ajánljuk azoknak, akik a klasszikus kávékra esküsznek. Legyen szó automata kávéfőzőről, Szarvasiról, kotyogósról, karos presszó gépről, a dobozban található tétel tökéletesen megállja a helyét. Ízvilágában klasszikusnak mondható, hangsúlyosabb savakkal és édességgel, háttérbeszorult keserűséggel.
Las Bucaros
A Los Bucaros 3 különböző Nueva Segovia beli gazdaságból származó mosott catuai és caturra keveréke: Agua Sarca, Las Hortensias és Los Pirineos, amelyek Isacio Albir, Ana M. Albir és Eudoro Guillen tulajdonában állnak. – Isacio Javier Albir a Nueva Segovia Dipilto körzetében található Agua Sarca nevű 87 hektáros gazdaság tulajdonosa. A gazdaság 20 hektárja természetvédelmi terület, vadon élő erdő, amelyen egy folyó folyik keresztül. A többi mintegy 60 hektáron számos fajtát ültetnek, többek között caturrát, catuait, obatát, marsellesát, parainemát, geishát, javát és maracaturrát.
Isacio folyamatosan új erjesztési módszerekkel és gazdálkodási technikákkal kísérletezik. – Ana és Martha édesapja 1992-ben vásárolta meg a Las Hortensiast, Ana és Martha pedig 2014-ben vette át az apjától. A Las Hortensias a Dipilto terület szívében található, amely Nicaragua egyik legismertebb kávétermesztő régiója, saját mikroklímájával, amely nagyon kedvező a magas minőségű kávétermeléshez. A Dipilto-hegység néhány évvel ezelőtt kapta meg az első, kávéval kapcsolatos eredetmegjelölési tanúsítványt Nicaraguában. A Dipilto talajának, vizének, állat- és növényvilágának harmóniája adja a Las Hortensiasban termelt kávé autentikus jellegét.
Tulajdonosai különös figyelmet fordítanak a környezetvédelemre és a fenntartható gyakorlatok alkalmazására, miközben a lehető legmagasabb minőséget biztosítják. Maracaturrát, Marsellezát és Catuai-t termesztenek a Bucaro által biztosított árnyék alatt. Ana és Martha a feldolgozás tekintetében is nagyon proaktívak, mostanában komolyan fejlesztik a natural, mézes, mosott és anaerob erjesztést. 2020-ban a Las Hortensias a 6. helyet szerezte meg a híres Nicaragua Cup of Excellence versenyen. – Eudoro Guillen Jarquin a Los Pirineos nevű, 70 hektáros birtokot édesapjától örökölte, aki 1965-ben vásárolta meg. Eudoro apja 1979-ben 170 000 caturra fát ültetett.
A farmján nedves malmot hozott létre, és hosszabb fermentációs idővel, valamint natural és honey feldolgozással kísérletezik a kávé minőségének javítása érdekében. A tételt Ocotalban, a Cafetos de Segoviában készítették és dolgozták fel. Egy Közép-Amerikából származó őshonos fáról kapta a nevét: Búcaro (lila korallfa), a hüvelyesek családjába tartozó magas fa, amely vonzza a kolibriket, amelyek beporozzák virágait. 2015-ben egy helyi termelői család rájött, hogy a régióban a kávécseresznyéért fizetett árak túl alacsonyak, és hogy saját gazdaságukban is tudnának kiváló minőségű kávét termelni. Úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy szárazmalmot, hogy növeljék a termékük értékét, és ezt a malmot most Martha és Ana nővérek működtetik csapatukkal együtt. A család tulajdonában van néhány farm, amelyeket Martha és Ana apjától örököltek. Mint a térségben (északon, Hondurasszal határosan) sok más birtokhoz hasonlóan a gazdaságok tulajdonjogának története is összetett. 1975-1979 között a nicaraguai forradalom az egész országot sújtotta, de a hondurasi határon még intenzívebb volt, ami arra kényszerítette a családot, hogy az USA-ba emigráljon. Hat évvel később visszatértek Ocotalba, ahol azt kellett tapasztalniuk, hogy a házukat és a termőföldjeik nagy részét a kormány lefoglalta. Csak a házat kapták vissza – több mint 100 manzana (70 hektár) kávéültetvényt veszítettek el. A Cafetos de Segovia minden évben részt vesz a nemzeti Cup of Excellence versenyen, és mindig előkelő helyezést ér el.
A CrackerJack espresso receptje
Víz hőmérséklet: 94 C°
Arány: 2.57:6
Bemenő: 18-18,5 gramm
Kijövő: 42-44 gramm
Extrakciós idő: 27-29 mp
Filter recept ajánlás
Víz hőmérséklet: 94 C°
Bemenő: 18 gramm
Kijövő: 305 gramm
Extrakciós idő: ~3:30
Felöntés: 55g blooming – 70g – 90g – 90g

Az alkotók
A CrackerJack elhatározta, hogy minőségükkel és megjelenésükkel emelik Pécs és az ország gasztronómiai színvonalát. Küldetésüknek tekintik, hogy minden tételből kihozzák a maximumot, így nyújtva a legjobbat az otthoni fogyasztók számára is. Olvasd el, ismerd meg a CrackerJack történetét!
Kipróbálnád?
Szeretnéd kipróbálni az adott tételt? Jó lenne egy kis referencia a végeredményhez? Megkósolnád vásárlás előtt?
Semmi gond, ugyanis minden partnerünknél összegyűjtöttük melyik kávézóban találkozhatsz termékeikkel!
Elmerülnél a kávéban?
Rövid kávé rovatunkban röviden és lényegretörően összeszedtünk mindent, amit a kávézásról tudnod kell!
Rendelési információk
Friss pörkölést kapok?
Partnereinkkel minden tétel ajánlott fogyasztási és frissességi idejéről megállapodunk, melyet tiszteletben tartunk és garantálunk. Biztos lehet benne, hogy a kiszállított tételek a pörkölők által javasolt időtartamon belül, frissen kerülnek kiszállításra. Amennyiben a pörkölők által javasolt időtartam kezd közeledni, az adott terméket ellátjuk a Ments meg! címkével és a pörkölés pontos időpontjával.
Milyen hamar kapom meg a rendelésem?
Amennyiben a rendelésed termékeinek oldalán “Elérhető” készletinformáció van, úgy a 17:00-ig beérkezett rendelést már másnap a kezeidben tarthatod. Minden más esetben a terméket rendelésre pörkölik partnereink, vagy egy korábbi, de még nem beszállított batch szállítását várjuk. Ez általában 3-5 munkanap átfutási időt jelent.
Hogyan kaphatom meg a rendelésem?
A megrendelésed lehetőséged van házhoz, vagy csomagpontra szállítással kérni. A szállítást a fuvar.hu és az MPL végzi, a csomag feladását követő munkanapi kézbesítéssel.
Milyen szállítási költségekkel számolhatok?
A házhoz szállítás költsége 1450Ft, míg a csomagpontos szállításé 1150Ft, 10.000Ft felett pedig átvállaljuk a szállítási díjat.
Van lehetőség személyes átvételre?
A személyes átvételre egyelőre nincs lehetőség, de dolgozunk rajta, hogy minél hamarabb elhozzuk számotokra ezt a lehetőséget.
Tömeg | 0,20 g |
---|---|
Méretek | 10 × 3 × 20 cm |
Mennyiség | 200g |
Pörkölő | |
Pörkölő ország | |
Ízjegyek | |
Származás | |
Régió | |
Magasság | |
Variáns | |
Feldolgozás | |
Elkészítés módja | |
Típus | |
Ízkategória | Klasszikus |