Barion Pixel

Type and press Enter.

INGYENES FOXPOST csomagautomatába küldés, értékhatártől függetlenül!

ROASTOPUS

Kaposvár, Magyarország

Roastopus

“Csak azokat a tételeket visszük tovább, amelyek minden szempontból megfelelnek az elvárásainknak és valami különlegeset mutatnak a többihez képest”

A CSAPAT

Csapatunk három belső tagból és több külső résztvevőből áll. Balázs a kávék megalkotásáért felel Kis Zoltán (holistik coffee) külső szakértő közreműködésével. Ők ketten biztosítják számotokra a maximális ízélményt és a lendületet a nap folytatásához. Gabi a pörkölő irodai adminisztrációs és marketing háttértámogatását végzi annak érdekében, hogy minden rendelés zökkenőmentesen eljusson hozzátok, és ne csak Ti, de a különböző ellenőrző hatóságok is elégedettek legyenek a szolgáltatásunk minőségével. Csapatunk harmadik tagja Ákos, aki a Roastopus pénzügyi kontrollereként felügyeli az aktuális fejlesztéseinket és megtervezi a következő lépéseink pénzügyi ütemezését. Ezúton köszönjük a közreműködést az önkéntes segítőinknek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez a projekt megvalósulhasson, és a kávézás igazi élményét egyre többen megismerhessék.

Balázs

felel nálunk a kávék megalkotásáért, ő az, aki fáradhatatlanul kísérletezik és kóstol, annak érdekében, hogy a legjobbat kínálhassuk nektek. Már egész fiatalon elkezdte foglalkoztatni a kávézás világa, újabb és újabb szemes kávékat próbált ki, és mérnökként még egy saját, otthoni pörkölőgépet is épített. Az érdeklődésből hamar szenvedély vált, ma már nagy profizmussal készíti a Roastopus pörkölt kávéit.

Gabi

a Roastopus projekt adminisztrációjának szíve-lelke, aki imád a számokkal és a háttérfolyamatokkal foglalkozni. Emellett természetesen ő is nagy kávérajongó, számára a kávézás a napi pörgésben való szünetet, feltöltődést jelenti.
Mivel Gabi, Balázzsal ellentétben nem szeret túl sok időt a kávékészítéssel eltölteni, ezért nyugodt szívvel ajánlja a Roastopus kávéit azoknak, akik hozzá hasonlóan minimális elkészítési idő alatt maximális ízélményre vágynak, és otthonukban automata kávéfőzőt használnak.

Ákos

segít nekünk abban, hogy a terveink gazdaságilag is megvalósíthatóak legyenek, és hogy céljaink mögött pontos pénzügyi tervezés álljon.
Ákoshoz természetesen a kávézás is közel áll, és örül, hogy ez a Roastopus révén ilyen formában is részévé vált mindennapjainak. Hisz abban, hogy folyamatos fejlesztéseink eredményeként, egyre bővülő szolgáltatásainkkal és specialty kávéalkotásainkkal a legmagasabb színvonalat tudjuk biztosítani nektek, igazi élménnyé varázsolva ezzel a kávézást.

A Roastopus elindulása előtt két dologban biztosak voltunk: a kávé iránti elhivatottságunkban, és abban, hogy ha belevágunk, kizárólag minőségi kávé kerülhet ki a kezeink alól.

A több tucat beérkező zöldkávét szemrevételezés után egy Ikawa mintapörkölő segítségével, kis mennyiségben lepörköljük, és ezt követően cupping során döntünk arról, hogy melyik kávé illeszkedik leginkább a Roastopus ízvilágába. Egy előre meghatározott szempontrendszer szerint értékeljük a kávékat, többek között figyelembe vesszük a zöldkávé nedvességtartalmát, majd a lepörkölt szemek ízét, egyediségét és az ár-érték arányát is.
A kiválasztás mindig egy nagyon izgalmas folyamat, egy-egy tétel megtalálásához jellemzően több tucat minta kóstolása szükséges, egy előző, a Bombe feldolgozó állomásról érkező Starfish esetében ez kb. 60 féle minta kóstolását jelentette, mire megtaláltuk a legmegfelelőbb kávét 😊 Mivel folyamatosan arra törekszünk, hogy egyedi kávékat mutassunk be nektek, csak azokat a tételeket visszük tovább, amelyek minden szempontból megfelelnek az elvárásainknak és valami különlegeset mutatnak a többihez képest.

A FANTÁZIANEVEK

Tudtátok, hogy a Roastopus kávék fantázianeveit azért találták ki, hogy az azonos típusú kávékat visszatérő vásárlóink könnyen megtalálják?
Bár egy-egy fantázianév mögött évente akár 2-3 tétel is váltakozik, az biztos, hogy ezek a nevek mindig hasonló ízvilágú, karakterű vagy feldolgozású kávét rejtenek.
Ezért van az, hogy például a Starfish kávénkban mindig egy nagyon markáns, karakteres, száraz feldolgozású tételt találtok, ami inkább a “mélyvíz” a többi kávénkhoz képest, míg a Seashell egy beugró brazil kávé a specialty kávék világába. A Black Pearl mindig egy blendet tartalmaz két magas minőségű kávé találkozásából, a White Sand pedig a mindenkori koffeinmentes termékünk. A limitált kiadású, igen ritka tételeknek pedig a Siren fantázianevet választottuk. 😊

Webshopunkban elérhető Roastopus termékek

Még több Roastopus