
R Coffee Roastery
“Bemutathatjuk az adott terroirt és maga a kávé cseresznye domináns íz- és illatjegyeit, a kávéban rejlő maximális potenciált“


The R Coffee Roastery
Nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy a kávé iránti szenvedélyünk lehetőséget ad arra, hogy a kávézónk megnyitása után a szakma iránti kíváncsiságunk odáig vezetett, hogy 2021. tavaszától kezdődően elkezdhettük megtanulni a pörkölés mesterségét.

A miértek
Nagyon izgalmas és felemelő érzés, hogy lehetőségünk van nyomon követni a világ minden tájáról érkező nyerskávé eredetét, feldolgozását, útját, míg a pörkölőüzembe megérkezik.
Bemutathatjuk az adott terroirt és maga a kávé cseresznye domináns íz- és illatjegyeit, a kávéban rejlő maximális potenciált.
Minden zsák zöld kávébabot különös figyelemmel választunk ki, hogy a jobbnál jobb tételek, a sokszínű ízvilág között mindenki megtalálja a számára kedves ízjegyeket, karaktereket.

A tökéletesség titka
A zöld kávébabokat mintapörkölővel profilozzuk, így több pörkölési profilt is ki tudunk próbálni. Ez a folyamat azért olyan fontos, mert szeretnénk felfedezni, feltárni, hogy a pörkölés és beállítás folyamatában milyen kombinációk, egymást segítő munkafolyamatok hozzák ki a legjobb ízjegyeket, élményeket a babszemekből.
A folyamatos cupping-kor, kávékóstoláskor minden batch-et lekóstolunk és elemzünk, feljegyezve a benne rejlő íz- és illatjegyeket, testességet.
Kávéikat keresd a megjelölt kávézókban!
R Roffee – Rétság
Farm Burger – Vác
Manfréd kézműves pékség – Budapest